Studentska praksa u Decenteru — pet razloga da u julu i avgustu ne odeš na more

Činjenica 1: Ne postoji studentska praksa zanimljivija od deset dana na moru. Činjenica 2: Studentska praksa je ulaganje u budućnost. More deluje odmah. Činjenica 3: Više volimo instant, nego odloženo zadovoljstvo.

Studentska praksa u Decenteru — pet razloga da u julu i avgustu ne odeš na more

EDIT: Prijave za letnju praksu 2022 su završene. Hvala svima!

Činjenica 1: Ne postoji studentska praksa zanimljivija od deset dana na moru.
Činjenica 2: Studentska praksa je ulaganje u budućnost. More deluje odmah.
Činjenica 3: Više volimo instant, nego odloženo zadovoljstvo.

Ukoliko ti ovo zvuči kao najgora reklama za studentsku praksu, u pravu si. Uživaj na moru.

Ako si od onih koji očekuju plot twist, imamo dobre vesti.

Studentske prakse zvuče kao poslednja stvar koju bi neko radio preko leta. Korporacije su dosadne i prazne. A ni ta praksa ne bude bogznašta.

Odeš u neku firmu, pokažu ti nekoliko projekata, upoznaš fragmente radnih procesa i dobiješ šaku znanja. Napismeni sertifikat, najčešće, bude jedina opipljiva stvar koju poneseš sa prakse. I sve to zbog nekoliko redova u CV-ju, koliko da ne bude prazan.

Mi ćemo probati malo drugačije. Daćemo konkretne razloge zašto more u julu i avgustu ne mora da ti bude plan A.

1. Tvoj prvi Web3 projekat

Radićeš na potpuno novom projektu od početka do kraja. Proći ćeš čitav proces od osmišljavanja do egzekucije. Na kraju ćeš imati opipljiv rezultat koji rešava određeni problem. Moći ćeš da kažeš: “Ovo sam ja napravio/la”.

2. Mentor

Nije tako jednostavno napraviti funkcionalan Web3 projekat. Na tom putu imaćeš mentora — stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom i ozbiljnim rezultatima iza sebe. U zavisnosti od pravca za koji se opredeliš, tvoji mentori mogu biti:

  • Nenad Palinkašević za Solidity
  • Nikola Vuković za front-end
  • Nikola Klipa za back-end

3. Katapult u Web3 i Ethereum svet

Ako te zanima Web3, a posebno Ethereum, ova letnja praksa će biti tvoj koristan vodič za ovaj uzbudljiv ekosistem. Stručnjaci koji godinama rade u ovoj industriji će ti pomoći da postaviš zdrave temelje. Dobićeš smernice i savete kako da krčiš svoju Web3 karijernu putanju i ispituješ tehnološke granice Ethereum protokola.

4. Development usmerenje

Web3 je specifično okruženje koje podstiče inženjere da se specijalizuju za oblasti. Zašto biti full-stack na papiru i raditi od svega po malo kad možeš da budeš ekspert za pravac koji ti najviše leži. Svesni smo da je specijalizacija prejaka reč, niko ne može da postane stručnjak za dva meseca. Naročito ne u Web3. Ipak, dobićeš jasno usmerenje. Ostalo je na tebi.

5. Mesečna nadoknada 1500€

Jedina gora stvar od nekvalitetne prakse je neplaćena praksa. A one često idu pod ruku. U Decenteru smatramo da je svačije vreme dragoceno, a naročito ako se ulaže u produktivan rad. Da, praksa u Decenteru je produktivan rad — stoga je plaćena u skladu sa standardima Web3 industrije.

Zato te pozivamo da se prijaviš za dvomesečnu praksu koja startuje početkom jula ove godine (tačan datum TBD). Iako je prirodno i očekivano da se za praksu prijavljuju isključivo studenti master ili završnih godina osnovnih studija, to kod nas nije slučaj. Ono što je obaveza je entuzijazam i želja za učenjem o Web3 svetu.

Ove godine smo obezbedili ukupno pet mesta za praksu.

Da se prijaviš, pošalji CV i motivaciono pismo na praksa@decenter.com. Imaj u vidu da se autentičnost i iskrenost naročito cene.

Bonus: Ukoliko nam se baš dopadneš na praksi, potpuno je otvorena mogućnost da postaneš full-time zaposlen u Decenteru. A to donosi potpuno nove stvari:

● Plata sa velikim P
● Neograničen plaćeni odmor
● Opremu birate sami
● Zajedničke aktivnosti (za sve koji žele)
● Plaćen ručak, grickalice i piće u kancelariji
● Toliko napredan aparat za kafu da je obuka deo onboarding procesa
● Obuke i treninzi
● Konferencije
● Remote friendly + parking za ljubitelje kancelarije

A sada plot twist koji čekaš:

More je najlepše u septembru.